3 TEKNIK MENGEMBALIKAN KESEGARAN SAYUR YANG LAYU
Kadangkala kita pasti mempunyai sayuran yang lama tersimpan dalam peti sejuk dan menjadi layu. Dengan teknik mudah ini membolehkan sayuran anda kembali segar dan rangup
3 Teknik tersebut adalah:
teknik 1. rendam 5 minit dlm air + ais
teknik 2. rendam dalam air (1.5l) + 3 sudu teh gula + 3 titis cuka makan selama 5 minit
teknik 3. rendam dalam air bersuhu 50c, cara mudah utk dpt suhu ini adalah dgn campur 1 bahagian air mendidih dan 1 bahagian air yg baru keluar peti ais.
cubalah, anda pasti teruja dan tak perlu buang sayur yg layu lagi...
teknik 3. rendam dalam air bersuhu 50c, cara mudah utk dpt suhu ini adalah dgn campur 1 bahagian air mendidih dan 1 bahagian air yg baru keluar peti ais.
cubalah, anda pasti teruja dan tak perlu buang sayur yg layu lagi...