Usaha Memburukkan Islam, Gambar Budak Kecil Dicederakan Dengan Pisau Tersebar!

Baru-baru ini, satu gambar yang dimuat naik oleh Daily Mail Online, sebuah portal berita, telah menjadi viral di Facebook dan Twitter.

Gambar tersebut memaparkan gambar seorang lelaki sedang membelah dahi seorang kanak-kanak. Gambar itu disertakan dengan kapsyen yang berbunyai "Small boy has a gash cut into his head as part of Muslim ceremony" yang bermaksud seorang kanak-kanak kecil sedang dilukai kepalanya sebagai salah satu dari ritual orang Islam.


Bagaimanapun, gambar itu sebenarnya adalah gambar satu ritual penganut agama Shiah yang sememangnya bercanggah dengan agama Islam.

Oleh kerana hendak memperbetulkan kenyataan, seorang pengguna laman Twitter tampil memperbetulkan keadaan dengan menyatakan bahawa Shiah bukanlah orang Islam. Tweet tersebut telah mendapat lebih 10,000 retweet.


Gambar ini seolah-olah satu usaha untuk memburukkan umat Islam dan memberikan tanggapan buruk kepada masyarakat dunia tentang Islam. Jika tidak, masakan ianya disebar dengan menggunakan nama Islam? - Sumber: Siakapkeli.com.my

Usaha Memburukkan Islam, Gambar Budak Kecil Dicederakan Dengan Pisau Tersebar! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: InfoGugel